علت خمیر شدن پنکیک؛ ایراد کار اینه که میگم

  • راضیه میرزاحیدری راضیه میرزاحیدری
  • ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زمان مطالعه : 2.8 دقیقه

نمناک نوشت: پنکیک از شیرینی های خوشمزه و لطیفی است که اکثر افراد این کیک را در منزل برای صبحانه تهیه می کنند اما به دلیل رعایت نکردن برخی از نکات پس از پخت حالت خمیری پیدا می کند.

دلیل خمیر شدن پنکیک؛ چرا پنکیک های من پف نمیکنه؟

پنکیک یکی از انواع کیک‌های ساده و خوشمزه است که در کشورهای مختلف با روش های متنوعی پخته می شود که معمولا به عنوان میان وعده، عصرانه و بیشتر صبحانه سرو می شود. پنکیک که بین کودکان طرفدار بسیاری دارد، نیازی به مهارت زیاد ندارد، یک دسر خوشمزه و خانگی که هر کسی می تواند آن را درست کند و اصلا وقت گیر نیست اما باید نکاتی را در تهیه آن رعایت نمود که خمیر و... نشود.

غلظت مایه پنکیک

یکی از اصلی‌ترین علت خمیر شدن پنکیک غلظت مایه پنکیک است، اگر مایه پنکیک خیلی غلیظ باشد، پنکیک شما خمیر می شود.

همزدن بیش از حد مواد پنکیک

مخلوط کردن بیش از حد مایه و مواد پنکیک سبب سفت، خمیری و بی کیفیت شدن بافت پنکیک می شود.

1

استراحت ندادن مواد پنکیک

اگر شما بلافاصله پس از تهیه مواد پنکیک آن را درست کنید و اجازه ندهید مواد پنکیک استراحت کند، بافت پنکیک خمیر خواهد شد.

ریختن بیش از حد مایه درون ماهیتابه

ریختن بیش از حد مایه درون ماهیتابه می تواند علت خمیر شدن پنکیک شود. اگر مقدار زیادی از مایه پنکیک درون ماهیتابه ریخته شود باید زمان بیشتری را برای سرخ کردن آن صرف کنید.

مدت زمان سرخ کردن پنکیک

اگر زمان پخت پنکیک کمتر از یک دقیقه شود، بافت داخلی پنکیک به صورت خمیر باقی می‌ماند. به طور میانگین هر پنکیک برای پخت کامل نیاز به 2 الی 3 دقیقه زمان دارد تا سطح آن برشته شود.

تنظیم حرارت شعله گاز

یکی دیگر از علت های خمیر شدن پنکیک،زیاد بودن حرارت شعله گاز است، اگر شعله گاز زیاد باشد،پنکیک‌ها به سرعت سرخ می‌شوند اما بافت داخلی آن مغز پخت نمی‌شود و به صورت خام و خمیر باقی می‌ماند.

داغ نبودن سطح ماهیتابه

علت خمیر شدن پنکیک می تواند داغ نبودن سطح ماهیتابه باشد زیرا باعث می‌شود، تمام سطح پنکیک به طور یکسان پخته نشده و بافت خوبی نداشته باشد.

راهکارهای خمیر نشدن پنکیک

برای اینکه پنکیک شما بافتی خوب و ایده آل داشته و خمیر نشود، نکات زیر را رعایت کنید:

  1. در همزدن مایه پنکیک زیاده‌روی نکنید و نکات مربوط به مخلوط کردن مواد اولیه خشک و تر پنکیک را رعایت کنید.
  2. مایع پنکیک باید نه خیلی غلیظ و نه خیل رقیق و شل باشد، طوری که به راحتی از ملاقه یا پیمانه اندازه‌گیری درون ماهیتابه بریزد.
  3. برای درست کردن یک پنکیک پف‌دار و خوشمزه باید مایه آن بین 15 تا 30 دقیقه استراحت کند.
  4. هنگام ریختن مایه پنکیک درون ماهیتابه از یک پیمانه مناسب استفاده کنید و یک سوم یا یک چهار از حجم پیمانه را مایه پنکیک پر کنید و داخل ماهیتابه بریزید.
  5. هنگام پخت پنکیک زمانی که متوجه حباب‌های ریز روی پنکیک شدید نسبت به برگرداندن آن اقدام کنید تا طرف دیگر آن پخته و برشته شود.
  6. هنگام ریختن مایه پنکیک داخل ماهیتابه از داغ بودن سطح ظرف اطمینان حاصل کنید.
  7. برای پخت پنکیک شعله گاز را روی حرارت کم تنظیم کنید.

راضیه میرزاحیدری
راضیه میرزاحیدری

دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه ها