ایمپلنت مغزی بی سیمی که تومورهای مغزی را از بین می برد

  • ریحانه میرسمیعی ریحانه میرسمیعی
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱
  • زمان مطالعه : 2.4 دقیقه

راهنماتو- محققان دانشگاه استنفورد به تازگی نوعی ایمپلنت مغزی بی سیم طراحی کرده اند که می تواند تومورهای مغزی را از بین ببرد. این ایمپلنت مغزی از نور مادون قرمز برای فعال کردن نانوذرات اطراف تومور استفاده می کند و با تولید گرما، تومورهای کشنده را از بین می برد.

از بین بردن تومورها به مدت 15 روز و هر روز به اندازه 15 دقیقه زمان می برد. ایمپلنت جدید بین پوست و جمجمه قرار گرفته و با افزایش دما تا 40 درجه فارنهایت، می تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. به گفته دانشمندان این ایمپلنت بدون هیچ نوع آسیبی به بافت مغز می تواند سلول های سرطانی را از نابود کند.

تکنیک استفاده از گرما، که به آن «درمان فتوترمال» گفته می شود، در حال حاضر به منظور درمان تومورها استفاده می شود. این روش تاکنون فقط با استفاده از عمل جراحی امکان پذیر بود. دانشمندان این ایمپلنت مغزی را ابتدا بر روی موش های مبتلا به تومور مغزی مورد آزمایش قرار دادند. نتایج این آزمایش نشان داد آنهایی که با استفاده از این فناوری درمان شدند، تا سه برابر بیشتر از موش های دیگر زنده ماندند.

این تراشه مغزی به نوعی آنتن برای دریافت سیگنال های الکتریکی از یک فرستنده از راه دور مجهز شده است. سیگنال ها سپس به نور مادون قرمز تبدیل می شوند. هدف این تیم اکنون گلیوبلاستوما است؛ نوعی سرطان تهاجمی که سالانه سبب مرگ بیش از صدهزار امریکایی می شود. افراد مبتلا به این بیماری در حال حاضر ناچار به انجام عمل باز جمجمه و گذراندن چندین دوره شیمی درمانی هستند.

دکتر «حامد آرامی» دانشمند ایرانی و یکی از نویسندگان این مقاله می گوید: «نانوذرات به ما کمک می‌کنند که فقط تومور هدف را مورد درمان قرار دهیم. بنابراین عوارض جانبی این روش در مقایسه با شیمی‌درمانی و پرتودرمانی نسبتاً کمتر خواهد بود.» می توان قدرت و طول موج نور ایمپلنت را برای هدف قرار دادن تومورهایی با اندازه ها و مکان های مختلف در مغز تنظیم کرد. دانشمندان دریافتند با فعال شدن نانوذرات، موش ها نه تنها اذیت نمی شوند، بلکه باقی ماندن نانوذرات در محل تومور، از آسیب دیدگی بافت های اطراف نیز جلوگیری می کند.

موش های مبتلا به تومور مغزی در مدت 15 روز و هر روز به مدت 15 دقیقه تحت درمان قرار گرفتند و همه آنها بدون نیاز به جراحی بهبود یافتند. دانشمندان با ترکیب ایمپلنت مغزی و شیمی درمانی توانستند عمر موش ها را حتی بیش از قبل افزایش دهند. دکتر آرامی می گوید: « بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما حداکثر دو تا سه سال پس از تشخیص زنده می مانند. زیرا ما تاکنون نمی توانستیم تمام قسمت های تومور را از بین ببریم و این نوع تومورها در برابر تشعشات از خود مقاومت نشان می دادند.» محققان می گویند بیماران در آینده می توانند حتی در خانه خود نیز از این ایمپلنت استفاده کنند. بدون اینکه نیاز به پرداخت ویزیت اضافی به بیمارستان داشته باشند.

ریحانه میرسمیعی
ریحانه میرسمیعی

دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه ها