تشخیص پنج دقیقه‌ای کرونا با پی سی آر نانومواد

  • فریبا شاه نوری فریبا شاه نوری
  • ۹ اسفند ۱۴۰۱
  • زمان مطالعه : 2.5 دقیقه

ایرنا نوشت؛ به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای فیز، پی سی آر (PCR) یک فناوری تشخیص مولکولی است که اسیدهای نوکلئیک هدف را با تقویت مقدار دی ان ای (DNA) مشخص می کند. این پیشرفت چشمگیر در زمینه علوم زیستی از زمان توسعه در سال ۱۹۸۴ به وجود آمده است.

این فناوری به تازگی به دلیل همه‌گیری کرونا برای عموم مردم آشنا شده است، زیرا آزمایش پی سی آر می‌تواند اسیدهای نوکلئیک ویروس کرونا را شناسایی کند. با این حال، به دلیل ماهیت فنی این آزمون نتایج را نمی‌توان بلافاصله تحویل داد. حداقل یک تا ۲ ساعت برای آزمایش زمان نیاز است زیرا به چرخه دمای مکرر نیاز دارد.

تیم تحقیقاتی دکتر سانگ کیونگ کیم و دکتر سونگوون یونگ در انستیتوی علوم و فناوری کره جنوبی (KIST) اعلام کردند که یک فناوری پی سی آر (PCR) بسیار سریع را توسعه دادند. این فناوری با استفاده از نانومواد فتوترمال، PCR Ultrafast در مقایسه با زمان لازم برای آزمایش موجود، زمان آزمایش را ۱۰ برابر کاهش می‌دهد. این روش جدید در پنج دقیقه با عملکرد تشخیصی برابر با روش آزمایش موجود انجام می‌شود.

نانومواد فتوترمال بلافاصله پس از قرار گرفتن در معرض تابش نور، گرما ایجاد می‌کند. به همین ترتیب، نانومواد فتوترمال به سرعت دما را افزایش می‌دهند اما حفظ عملکرد به دلیل ثبات کم آنها دشوار است. تیم تحقیقاتی انستیتوی علوم و فناوری کره جنوبی یک کامپوزیت پلیمری ساخته کرده است که از نظر فیزیکی دارای نانومواد فوتوترمال است و می‌تواند بر بی ثباتی آنها غلبه کند.

آنها با استفاده از این مواد در یک سیستم پی سی آر با موفقیت یک سیستم جمع و جور را بدون صفحه گرمایشی توسعه دادند. همچنین آنها یک فناوری تشخیصی چندگانه را پیاده‌سازی کردند که چندین ژن را به‌طور همزمان تشخیص می‌دهد و این امکان را برای تشخیص چندین نوع از انواع نسخه‌های کرونا در یک واکنش واحد فراهم می‌کند.

کرونا

سانگ کیونگ کیم درمورد این دستاورد اظهار داشت:ما قصد داریم امسال از طریق تحقیقات بیشتر، فناوری توسعه یافته Ultrafast PCR را کوچک سازی کنیم‌ تا دستگاهی را ارائه کنیم که بتواند در هر نقطه مورد استفاده قرار گیرد. ضمن حفظ قدرت آزمایش پی سی آر به عنوان یک روش تشخیصی دقیق، راحتی آن را افزایش خواهیم داد.

وی تاکید کرد:‌انتظار داریم این فناوری به یک دستگاه تشخیصی دقیق تبدیل شود که می‌تواند در کلینیک‌های محلی، داروخانه‌ها و حتی در خانه مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، فناوری پی سی آر یک فناوری تشخیص مولکولی جهانی است که می‌تواند برای بیماری‌های مختلف به غیر از بیماری‌های عفونی نیز به کار رود.

فریبا شاه نوری
فریبا شاه نوری

دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه ها