چگونه در سفرهای نوروزی تغذیه سالم داشته باشیم؟

  • ریحانه میرسمیعی ریحانه میرسمیعی
  • ۶ فروردین ۱۴۰۳
  • زمان مطالعه : 3.6 دقیقه

پارسینه نوشت؛ رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه بهتر است در سفرهای نوروزی تا حد امکان غذا را خودتان آماده کنید، گفت: غذایی که برای بین راه تهیه می‌شود نباید آبکی باشد، زیرا غذاهای آبکی مانند انواع خورش‌ها، سریع‌تر فاسد می‌شوند و میکروب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند.

مهنوش صاحبدل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در طول سفر، مانند سایر مواقع به‌طور متناسب باید به‌صورت متعادل و متنوع از تمام گروه‌های اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات و گوشت، حبوبات، تخم‌مرغ و مغزها استفاده شود. البته بهتر است از خوردن سبزی‌ها به صورت خام به‌دلیل احتمال آلودگی خودداری شود.

وی ادامه داد: در طول سفر برای جلوگیری از کم‌آبی و یبوست باید مقدار مناسبی آب مصرف و حداقل روزانه شش تا هشت لیوان مایعات نوشیده شود. البته بهتر است از آب‌های معدنی بسته‌بندی که سلامت آنها مورد اطمینان است، استفاده و به میزان کافی نوشیده شود. همراه داشتن و مصرف میوه‌ها و سبزی‌هایی مانند هویج، گوجه فرنگی، خیار و کاهو در طول مسافرت به تأمین آب، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن کمک می‌کند. باید این مواد غذایی قبل از سفر در خانه شسته و در ظرف‌های مناسب دربسته برده شوند.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای برطرف شدن نیاز بدن به مایعات، آب بهترین نوشیدنی است. همچنین می‌توان از دوغ کم‌نمک بدون گاز و نوشیدنی‌های کم کالری استفاده کرد و تا حد امکان باید از مصرف آب‌میوه‌های مصنوعی و نوشابه‌های گازدار پرهیز شود. همچنین آب کافی همراه با غذاهای فیبردار مانند غلات با سبوس و حبوبات مصرف شود.

وی بیان کرد: باید از خوردن غذا در رستوران‌های غیربهداشتی در جاده‌های بین راهی یا داخل شهری اجتناب شود.

صاحبدل گفت: مصرف روزانه میوه و سبزی فراموش نشود. به جای مصرف غذاهای سرخ‌شده باید از غذاهای آب‌پز، کبابی و تنوری استفاده شود و تا حد امکان از مصرف سوسیس، کالباس و ساندویچ‌های آماده بخصوص فست‌فودهایی مانند فلافل و سمبوسه پرهیز شود.

وی اظهار کرد: در صورت مصرف غذاهای کنسروی باید قبل از مصرف از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل شود و در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی، از مصرف آن‌ها خودداری شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: حتماً قبل از صرف غذا و میان‌وعده، دست‌ها خوب با آب و صابون شست‌وشو شود.

او بیان کرد: در زمان سفر می‌توان از ساندویچ‌های ساده و خانگی مانند نان و پنیر و سبزی، ساندویچ تخم‌ مرغ، ساندویچ مرغ همراه میوه و آب یا دوغ کم‌نمک بدون گاز استفاده شود. بهتر است در طول سفر از مصرف سبزی‌های خام و سالاد در مکان‌های عمومی خودداری شود.

صاحبدل گفت: از مصرف بعضی از مواد غذایی که در معرض فسادپذیری بیشتری قرار دارند، به‌ویژه سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکان‌هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری شود.

وی ادامه داد: در سفرهای نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان‌ها تنظیم شود و در صورت مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نشود. بهتر است در طول سفر از میان وعده‌های سالم مانند میوه‌های خشک و خشکبار و انواع میوه‌های تازه و شیر به جای چیپس، پفک، نوشابه و ساندیس استفاده کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: میوه‌های خشک مانند کشمش، توت خشک، برگه زردآلو (قیسی) و ... منابع خیلی خوب آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و روی هستند. همچنین ویتامین‌های گروه ب و ویتامین آ دارند که به ویژه این مواد معدنی و ویتامین‌ها برای رشد کودکان و نوجوانان بسیار مفید هستند.

وی بیان کرد: همچنین این مواد غذایی به دلیل دارا بودن فیبر غذایی و مواد آنتی اکسیدانی در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و سرطان‌ها مفید هستند در حالی که مصرف چیپس، پفک و سایر تنقلات بی‌ارزش به جز کالری بالا که موجب چاقی در کودکان و بزرگسالان می‌شود و مواد مضر که موجب ابتلا به بیماری در سال‌های آینده می‌شود، حاصل دیگری ندارند.

صاحبدل اظهار کرد: همچنین در سفرهای نوروزی باید تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرد و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای برطرف شدن نیاز بدن به مایعات، آب بهترین نوشیدنی است. همچنین می‌توان از دوغ کم‌نمک بدون گاز و نوشیدنی‌های کم کالری استفاده کرد و تا حد امکان باید از مصرف آب‌میوه‌های مصنوعی و نوشابه‌های گازدار پرهیز شود. همچنین آب کافی همراه با غذاهای فیبردار مانند غلات با سبوس و حبوبات مصرف شود.

وی بیان کرد: باید از خوردن غذا در رستوران‌های غیربهداشتی در جاده‌های بین راهی یا داخل شهری اجتناب شود.

ریحانه میرسمیعی
ریحانه میرسمیعی

دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه ها