پخش زنده برخورد فضاپیمای DART ناسا با یک سیارک

  • مصطفی  جرفی مصطفی جرفی
  • ۴ مهر ۱۴۰۱
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راهنماتو- امروز، دوشنبه 26 سپتامبر (4 مهر 1401) فضاپیمای DART ناسا در عملیاتی از پیش برنامه ریزی شده به یک سیارک کوچک برخورد خواهد تا مسیر آن را منحرف کند. این عملیات به لطف دوربین دقیقی که بر روی این فضا پیما نصب شده، قرار است به صورت زنده برای ساکنان زمین به نمایش در بیاید.

آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک (DART) ناسا، نام برنامه ای است که این سازمان فضایی از طرق آن قصد دارد تا امکان تغییر مسیر سیارک به وسیله برخورد یک فضاپیما را مورد سنجش قرار دهد. فضاپیمای DART در مسیر خود قرار است با سرعت بیش از 14000 مایل در ساعت به سطح سیارکی به نام دیمورفوس برخورد کند. محققان امیدوارند که این برخورد، مدار سیارک را تغییر دهد و بدین شکل راهی برای مقابله با نمونه های خطرناک مشابه بیابند.

نه دیمورفوس و نه همدم بزرگتر آن، دیدیموس، هیچ خطری برای زمین ندارند، اما این آزمایش به منظور بررسی این ایده است که آیا در صورت کشف سیارکی که تهدیدی قریب الوقوع برای حیات روی زمین باشد، می توان از چنین روشی برای نجات زمین بهره گرفت یا نه.

فضاپیمای DART دارای یک سیستم هدایت مستقل در عرشه است که وظیفه هدایت DART را به سمت دیمورفوس که تنها 163 متر (530 فوت) عرض دارد، خواهد داشت. 163 متر در مقیاس انسانی بزرگ است، اما از نظر نجومی، آنقدر کوچک و دور است که محققان هنوز دقیقاً نمی دانند چه شکلی است و احتمالاً تصویر خوبی از این سیارک تا قبل از برخورد نخواهند داشت.

به لطف دوربین DART، مردم می‌توانند این رخداد برخورد را کمی عقب‌تر از زمان واقعی، تماشا کنند. النا آدامز، مهندس سیستم های ماموریت DART گفت: «در واقع، آنچه روی زمین می‌بینید چیزی است که احتمالاً حدود 45 ثانیه قبل تر رخ داده است، اما هنوز شگفت‌انگیز است، زیرا در هر ثانیه یک تصویر عرضه می شود.»

DART در چه ساعتی با سیارک برخورد می کند؟

برخورد برای ساعت 7:14 عصر به وقت شرقی (بامداد روز سه شنبه به وقت ایران) برنامه ریزی شده است، اما ناسا پوشش خود را از برخورد DART در ساعت 6 عصر به وقت شرقی دوشنبه، 26 سپتامبر آغاز خواهد کرد.

نحوه تماشای زنده برخورد فضاپیمای DART با سیارک

برای مشاهده مستقیم برخورد فضاپیمای DART ناسا با سیارک دیمورفوس، شما می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید؛

وبسایت رسمی سازمان فضایی ایالات متحده، ناسا

کانال رسمی ناسا در یوتیوب

مصطفی  جرفی
مصطفی جرفی

دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه ها