(ویدئو) طرز تهیه گز خانگی برای نوروز و مهمانی ها

  • راضیه میرزاحیدری راضیه میرزاحیدری
  • ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • زمان مطالعه : 1.8 دقیقه

رکنا نوشت: گز از شیرینی جات مخصوص اصفهان است و در ایام نوروز بسیار در بین ایرانی ها طرفدار دارد. 

مواد لازم

‎شکر یک پیمانه استاندارد (کمی سر خالی)

‎گلاب 1/3 پیمانه (کمی کمتر)

‎وانیل کمی

‎پودر هل 1/4 قاشق چایخوری

‎سفیده تخم مرغ یک عدد

‎گلوکوز 1/2 پیمانه

100 تا 150 گرم (پسته )

طرزتهیە:

‎ظرفی با سایز 16 در 16 را به عنوان قالب انتخاب کنید (اگر سایز ظرف تان کوچکتر یا بزرگتر باشد فرقی نمی کند، ضخامت گز بیشتر یا کمتر می شود). کف قالب یک ردیف آرد بریزید (گز آردی)

‎سفیده تخم مرغ را با پودر هل با دور تند همزن بزنید تا جایی که سفیده کاملا سفت شود و اگر ظرف را برگردانید سفیده از ظرف نریزد.

‎شکر و گلاب را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید تا شکر ذوب شود (شربت نباید بجوشد و فقط گرم شود تا شکر ذوب شود) با قلموی مرطوب دور تابه را بکشید تا شکر رویش نماند.

‎وقتی شکر ذوب شد گلوکوز را اضافه کنید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا شربت بجوشد (حدود 13 دقیقه بجوشد تا به قوام بیاید)

‎وقتی شربت را بین دو انگشت خود لمس می کنید. باید غلیظ باشد و کاملا کش بیاید (اگر شهد غلظت کافی را نداشته باشد گز شل می شود)

‎سفیده را از یخچال خارج کنید و شهد در حال جوش را آرام و پیوسته به سفیده اضافه کنید و مدام با همزن بزنید (هم زدن باید مداوم باشد)

‎وقتی شربت تمام شد مواد را با دور تند همزن آنقدر بزنید تا کم کم سفت و کشدار شود (اگر در این مرحله کم هم بزنید گز بعدا شل می شود)

‎وقتی قاشق را کج کنید باید سخت و غلیظ از قاشق بریزد.

‎مغزیجات را اضافه و مخلوط کنید.

‎سپس مواد را روی ظرف آردی بریزید و مجدد روی مواد یک لایه ارد و پسته بریزید

‎روی نان میکادو یک جسم نسبتا سنگین قرار بدهید تا گز منسجم شود و به مدت 6-5 ساعت داخل یخچال قرار بدهید.

‎وقتی گز را تکه کردید در ظرفی با فاصله از هم بچینید و در یخچال نگداری کنید.

راضیه میرزاحیدری
راضیه میرزاحیدری

دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه ها